'Bizarre droomtransfer van voormalig Twente-back naar Barça komt dichtbij'

'Bizarre droomtransfer van voormalig Twente-back naar Barça komt dichtbij'

18-02-2017 08:29
8

Roberto Rosales staat hoog op de verlanglijst van FC Barcelona, zo meldt AS. De voormalig back van FC Twente speelt nu voor Malaga en blijft maar stappen maken. Plotseling lonkt een droomtransfer.

Barça is na het wegvallen van Aleix Vidal op zoek naar een nieuwe back en Rosales is één van de twee opties die door het Spaanse medium wordt genoemd. Ook Juanfran, die speelt voor Deportivo La Coruna, wordt genoemd. Barcelona mag door de zware blessure en de bijbehorende regelgeving van de Spaanse voetbalbond ook na de transferdeadline zakendoen. De club kan binnen Spanje een speler kopen óf een contractloze speler halen.

Rosales heeft in het verleden vier seizoenen voor Twente gespeeld en kwam in totaal tot 118 competitiewedstrijden voor de Tukkers. Daardoor was hij speler van Gent en momenteel maakt Rosales furore in Malaga. Aanvankelijk hoopte Barcelona te handelen met Ander Capa van Eibar, maar een bod van 2 miljoen euro is afgewezen. De Catalanen hebben dat transferbedrag beschikbaar voor een tussentijdse transfer. De vraag is volgens AS wel of Rosales voldoende capaciteiten voor de top heeft.