'De poema van 2007 en 2016 is ontwaakt, nu moet het ook een beetje meezitten'

'De poema van 2007 en 2016 is ontwaakt, nu moet het ook een beetje meezitten'

18-02-2017 11:26
6

Waar het bij Feyenoord onrustig is rond Michiel Kramer en Dirk Kuyt en Ajax in de ban is van de Europa Leagua en de komst van David Neres, is het bij PSV opvallend rustig. Dat ziet ook Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging.

"Het verhaal van de huidige stilte is tweeledig", zegt Timmermans in het Algemeen Dagblad. "Het heeft absoluut ook te maken met hoe Toon Gerbrands de club leidt. Hij is er na zijn voorganger (Tiny Sanders, red.) in geslaagd een mate van permanente professionele rust rond PSV te creëren."

Daardoor was het 'grote nieuws' in Eindhoven dat Siem de Jong weer met de groep meetraint en Jürgen Locadia voor zijn rentree staat. "Ook bij deze club vallen echt wel 'dingetjes' voor, zal er soms wrijving zijn en is niemand blij met plek drie", aldus Timmermans. "Maar in het hele leven is het zo: het gaat er niet om wat je overkomt, maar hoe je er mee omgaat."

Dat PSV ver achter staat in de titelstrijd speelt ook een rol, meent Timmermans. "Het verstand zegt: 'Na twee titels zijn we dit keer te laat begonnen met inhalen'. Maar het hart zegt tegelijkertijd: 'Weet je nog, 29 april 2007? En 8 mei 2016?' Het is PSV vaker gelukt om vanuit een onmogelijke positie toch nog kampioen te worden."

"De poema van 2007 en 2016, die is er nog", vervolgt Timmermans. "Hij lag voor de winterstop in een diepe slaap, maar nu is-ie ontwaakt en moet het ook een beetje meezitten."