Ajax laat Neres alleen trainen, puzzel voor Bosz op linksback

Ajax laat Neres alleen trainen, puzzel voor Bosz op linksback

18-02-2017 16:34
19

David Neres moet wachten op zijn officiële debuut voor Ajax. De Braziliaanse nieuwkomer is, zoals verwacht, niet opgenomen in de selectie voor het uitduel met Vitesse.

Dat meldt Ajax zaterdag via de officiële kanalen. Neres werd vrijdag gepresenteerd in de Arena en wilde het liefst zondag al in actie komen. Ajax-trainer Peter Bosz vindt het echter te vroeg voor speelminuten. Neres maakt geen deel uit van de negentienkoppige selectie.

Daley Sinkgraven is er ook niet bij. De linksback heeft te veel last van de enkelblessure die hij donderdag opliep in de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau (0-0). Zijn basisplek wordt waarschijnlijk overgenomen door Jaïro Riedewald, terwijl Nick Viergever ook een optie is. Verder zijn Vaclav Cerny (voetkneuzing) en Matthijs de Ligt (vrijaf) er niet bij.

Joël Veltman keert terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Hij ontbrak tegen Legia door ziekte, maar is weer present. Dat gaat waarschijnlijk ten koste van de basisplek van Kenny Tete. Ajax trapt zondag om 14.30 uur af tegen Vitesse, in Arnhem.