Slechte middag voor Dijks en Wildschut, andere Nederlander loopt uit in Engeland

Slechte middag voor Dijks en Wildschut, andere Nederlander loopt uit in Engeland

18-02-2017 18:28
1

Mitchell Dijks en Yanic Wildschut hebben in de jacht op promotie slechte zaken gedaan met Norwich City. Burton Albion was met 2-1 te sterk voor The Canaries.

Dijks en Wildschut begonnen zaterdagmiddag in de basis, maar konden een nederlaag niet voorkomen. De van Ajax gehuurde Dijks maakte de negentig minuten vol, terwijl Wildschut na 77 minuten werd gewisseld.

De nederlaag is een forse tegenvaller voor Norwich, dat na 33 van 46 duels op de zevende plaats staat. Het gat met nummmer zes Sheffield Wednesday, de club van Glenn Loovens, is liefst zeven punten. Een plek bij de eerste vijf is nodig om in elk geval de play-offs voor promotie naar de Premier League te halen.

Brighton won met 0-2 bij Barnsley en blijft de grootste uitdager van Newcastle United in de titelrace. De ploeg van Vurnon Anita komt maandag nog in actie en kan bij een zege de koppositie weer overnemen. Het verschil tussen Newcastle en Brighton is op dit moment twee punten. Het Reading van Jaap Stam, de nummer vier van het Championship, kwam donderdag al in actie.