Update: 'Jammer dat Hendrix het zo ziet, citaten komen letterlijk van de band'

Update: 'Jammer dat Hendrix het zo ziet, citaten komen letterlijk van de band'

19-02-2017 14:04
13

Jorrit Hendrix is niet blij met de commotie rond het interview dat vrijdag en zaterdag in de Limburger verscheen en waarin viel te lezen dat hij een basisplek eiste bij PSV. Volgens de middenvelder heeft hij dat nooit zo bedoeld.

"Ik moet eerlijk toegeven dat bepaalde nuances in het interview totaal niet zijn meegegeven", zegt Hendrix in gesprek met FOX Sports. "Ik herken mezelf niet in het interview. Ze hebben het zo geplaatst dat het lijkt alsof ik solliciteer naar een basisplaats en ik vind het jammer dat het zo in de media terecht is gekomen."

"De situatie is duidelijk", vervolgt Hendrix. "Ik sta er niet in en daar moet iedere speler van balen. Maar het elftal loopt en wint en dan heeft de trainer weinig reden om andere keuzes te maken."

Trainer Phillip Cocu reageerde voorafgaand aan het duel met NEC (3-1) geïrriteerd op de uitspraken van Hendrix. "Ik wist ook niet dat het nu in de krant zou komen", zegt de middenvelder. "Zij hebben dat niet naar mij gecommuniceerd. De timing was verkeerd en dan snap ik de reactie van de trainer wel."

Update 19/02, 14.04 uur: De dienstdoende journalist Robin van der Kloor van De Limburger heeft zijn visie op het geheel gegeven. Hij maakte het interview met Hendrix. 'Verrassend dat Jorrit Hendrix zich niet herkent in de vragen en antwoorden in het interview. Citaten komen letterlijk van band', zegt Van der Kloor op Twitter.