Hyballa positief na PSV-nederlaag: 'Zes maanden geleden niet durven dromen'

Hyballa positief na PSV-nederlaag: 'Zes maanden geleden niet durven dromen'

19-02-2017 07:28
5

NEC leed zaterdagavond op bezoek bij PSV de vierde nederlaag op rij in de Eredivisie. Toch hield trainer Peter Hyballa zich voornamelijk vast aan de positieve punten. De Nijmegenaren weerden zich kranig tegen de titelkandidaat.

"Het was negentig minuten spannend tegen een club uit de top drie, dat hadden we zes maanden geleden niet durven dromen", zei Hyballa na de 3-1 verliespartij tegen de NOS. "Het kwam aan op details. We hebben laten zien dat we defensief goed kunnen staan. Uiteindelijk is de overwinning van PSV wel verdiend. Zij hadden bijvoorbeeld meer balbezit en dit en dat."

Hyballa constateerde dat NEC zichzelf vaak in de problemen bracht. "We kregen een aantal counters om de oren na balverlies, terwijl we het zelf niet altijd goed uitspeelden. We hadden hier een punt kunnen pakken. We hadden beter aan de bal moeten zijn."

Ondanks de nederlaag maakt de coach zich geen zorgen om degradatie. De marge ten opzichte van de degradatiezone is zes punten. "We staan nu boven de streep en dat blijft ook zo", aldus Hyballa. "Het wordt wel weer eens tijd voor drie punten. Dat moet volgende week tegen Sparta Rotterdam dan maar gebeuren."