'Chelsea wil Barça, Real, United en City te snel af zijn voor man van 80 miljoen'

'Chelsea wil Barça, Real, United en City te snel af zijn voor man van 80 miljoen'

19-02-2017 08:27
4

Chelsea heeft zijn zinnen gezet op AS Monaco-uitblinker Bernardo Silva. De Monegasken vragen zo'n tachtig miljoen euro voor de 22-jarige aanvallende middenvelder, meldt het doorgaans betrouwbare The Sunday Times.

De Londenaren zijn de eerste inleidende gesprekken over een transfer al gestart. Chelsea hoopt daarmee de concurrentie te snel af te zijn. Het is de verwachting dat de Portugese international deze zomer de overstap maakt naar een Europese topclub. In 25 optredens in de Ligue 1 was Silva dit seizoen goed voor zes goals en vijf assists. Ook in de Champions League scoorde hij twee keer.

Silva is onderdeel van een ambitieus plan van Chelsea. De equipe van Antonio Conte stevent af op de titel in de Premier League en moet volgend seizoen een gooi kunnen doen naar de eindzege in de Champions League. De strijd om Silva is echter allerminst beslist. Ook bij FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United en Manchester City staat de linkspoot op de radar. Daarnaast is Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino een bewonderaar.

Silva kan zowel op de linker- als rechterflank en als nummer 10 uit de voeten. Komende week neemt hij het met Monaco op tegen Manchester City in de achtste finale van de Champions League.