'Ik voel me schuldig jegens mijn teamgenoten, ik zal dit moeten verwerken'

'Ik voel me schuldig jegens mijn teamgenoten, ik zal dit moeten verwerken'

19-02-2017 09:33
4

Jurgen Mattheij incasseerde voor de tweede keer in drie weken tijd een rode kaart in een uitwedstrijd van Excelsior. Eerst werd hij in Limburg tegen Roda JC van het veld gestuurd, en zaterdag tegen Heracles Almelo was het opnieuw raak.

Mattheij kreeg twee keer geel in iets meer dan een half uur tijd. "Door mijn schuld moet de ploeg weer verder met een man minder en loopt daardoor tegen weer een 4-0 nederlaag aan. Dat is balen", stelt de centrale verdediger in gesprek met De Telegraaf.

De 23-jarige Rotterdammer kreeg zijn eerste prent voor een overtreding op Brandley Kuwas, waarna hij mocht gaan douchen na een overtreding op Samuel Armenteros. "De eerste kaart was een beetje overdreven. Er was nauwelijks contact. Ik raakte hem heel licht. De tweede was niet slim van me. Daar is geen discussie over. Ik had beter moeten weten tegen Armenteros, die me bewust opzocht. Slim van hem maar dom van mij."

Mattheij is zich ervan bewust dat hij Excelsior opnieuw dupeerde. "In Limburg had ik een grote mond en riep ik dat ik van die rode kaart moest leren. Nu houd ik mijn mond en zal ik dit op mijn manier moeten verwerken. Ik voel me schuldig jegens mijn teamgenoten. Het had niet weer mogen gebeuren. In Almelo was er het eerste half uur niets aan de hand."

Zelf claimde Matttheij overigens ook nog een strafschop tegen Heracles. "Voor mijn gevoel was dat een zuivere penalty. Ik kon de bal zo in het doel lopen. Ik liet me heus niet vallen. Ik werd echt vastgepakt."