Willems: 'Ik had de mogelijkheid om weg te gaan, maar was er niet klaar voor'

Willems: 'Ik had de mogelijkheid om weg te gaan, maar was er niet klaar voor'

19-02-2017 10:44
19

Jetro Willems besloot afgelopen zomer af te zien van een transfer en PSV trouw te blijven. In december verlengde de linksback zelfs zijn contract tot medio 2018. De ambitie om naar het buitenland te gaan is er echter nog steeds.

"Ik had de mogelijkheid om weg te gaan. Dat weet PSV ook, alleen ik had niet echt het gevoel dat ik er klaar voor was", zei Willems bij De Tafel van Kees. "Ik ben iemand die eerlijk tegen zichzelf is. Als het niet goed is, is het niet goed. Als het niet kan, kan het niet. Dan moet je als voetballer en in mijn positie zodanig ver zijn dat je zegt: oké je gaat het nog een jaar hier laten zien."

Willems is ervan overtuigd dat hij er goed aan heeft gedaan om bij PSV te blijven. "Stel je voor dat ik weg was gegaan en ik zou hetzelfde halve seizoen hebben gehad als nu bij PSV. Dan was ik zo snel mogelijk terug naar Nederland gekomen, want dat kan niet. Je moet er wel klaar voor zijn."

Toch zit een buitenlands avontuur wel in de pijplijn. "Ik ben 22 jaar, heb zes seizoenen ervaring bij PSV. Dan moet je je wel gaan voorbereiden op een grotere competitie. Die ambities zijn er natuurlijk."