Dolberg: 'In het begin ging het heel hard, maar ook slechte wedstrijden gespeeld'

Dolberg: 'In het begin ging het heel hard, maar ook slechte wedstrijden gespeeld'

19-02-2017 10:55
6

Kasper Dolberg kijkt kritisch naar zijn eigen prestaties bij Ajax. Hoewel de negentienjarige spits zich sneller ontwikkelt dan hij zelf had verwacht, denkt hij voorlopig nog niet aan een transfer.

"Het gaat beter dan ik had verwacht, maar ik ben nu door de fase heen waarin ik mezelf moest bewijzen als eerste spits", zegt Dolberg, die een contract tot medio 2021 heeft in Amsterdam, tegen Never Offside. "Nu moet ik de volgende stap zetten en mezelf focussen op andere doelen."

De Deen vindt onder meer dat hij constanter moet worden. "Zoals je al zei ging het in het begin heel hard, maar daarna heb ik ook slechte wedstrijden gespeeld. Het moet eerst allemaal wat stabieler worden voordat ik klaar ben voor de volgende stap. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar ik ben op dit moment gelukkig hier en voel me goed. Zoals het er nu naar uit ziet blijf ik in ieder geval."

"De Eredivisie is een goed platform om mezelf te ontwikkelen en ik speel elke week tegen goede verdedigers", vervolgt Dolberg. "Ik voel me comfortabel als ik aan de bal ben en ik vind het fijn om veel bij het spel betrokken te zijn. Het draait niet alleen om scoren voor mij, in tegenstelling tot sommige andere spitsen."