Opvallende bekendmaking: El Ghazi krijgt bekende naam als nieuwe coach Lille

Opvallende bekendmaking: El Ghazi krijgt bekende naam als nieuwe coach Lille

19-02-2017 12:13
3

Anwar El Ghazi krijgt volgend seizoen een nieuwe trainer bij OSC Lille. De Franse club maakte zondag bekend dat Marcelo Bielsa de nieuwe manager wordt. Een opvallend moment, want hij sluit in de zomer van 2017 aan.

De Argentijnse oefenmeester tekent een contract voor twee seizoenen bij Lille. In het verleden werkte hij al voor onder meer Newell's Old Boys en Velez Sarsfield in Argentinië, maar ook voor Athletic Bilbao en Olympique Marseille. Bij SS Lazio brak hij na heel korte tijd. Bielsa bereikte als bondscoach van Chili de achtste finales op het WK 2010 en stond ook bij Argentinië aan het roer. Daarmee won hij Olympisch goud in 2004.

De 61-jarige manager wordt welkom geheten door Marc Ingla, de technische man. "Bielsa is zonder twijfel één van de meest gerespecteerde en invloedrijke coaches ter wereld", zegt Ingla. "Hij past bij de ambities van de club. Het is geen geheim dat we al enige tijd spraken over een dienstverband. We hebben altijd als eerste aan hem gedacht als nieuwe trainer." Momenteel is Franck Passi nog de trainer van El Ghazi en zijn ploeggenoten bij Lille.