Weghorst: Om er bij elk interview mee geconfronteerd te worden, klaar mee

Weghorst: "Om er bij elk interview mee geconfronteerd te worden, klaar mee"

19-02-2017 15:06
4

Wout Weghorst zorgde zondag voor een veelbesproken moment bij Willem II - AZ (1-1). De spits van de Alkmaarders beging een overtreding op Willem II-keeper Kostas Lamprou, waarna AZ scoorde.

"Het was niet bewust een overtreding. Het was uit een corner, in de vijf meter. Ik ging het duel aan en er was wel contact", begint Weghorst tegenover FOX Sports. |Ik spring wel volledig voor de bal, heb geen intentie om hem te blokken of wat dan ook. Buiten de vijf meter is er niets aan de hand. Maar dit is de regel: als contact is in vijf meter…"

De verslaggever van dienst typeert Weghorst als 'een beetje gemeen'. "Onzin, daar ben ik een beetje klaar mee om eerlijk te zijn", countert de spits. "Ik zeg niet dat het niet klopt, maar om er bij elk interview mee geconfronteerd te worden, daar ben ik klaar mee. Je kunt me vragen stellen over de wedstrijd en wat daarin is gebeurd. Maar om daarover continu je mening te geven."

In Nederland wordt er vaak kritiek op dergelijk gedrag geuit, terwijl men vaak zegt dat de winnaarsmentaliteit ontbreekt. "Dit is niet iets wat je kunt aanleren. Je hebt het of hebt het niet. Ik heb dat. Ik kom vanuit het amateurvoetbal. Ik weet dondersgoed dat ik voetballend gezien niet de allerbeste ben. Daarom ga ik vol overgave elke wedstrijd in. Ik wil niet dat het in mijn nadeel gaat werken en wil ik het er niet te veel over hebben", aldus Weghorst.