Sparta en Groningen delen punten in spektakelstuk ondanks recidivist Bacuna

Sparta en Groningen delen punten in spektakelstuk ondanks recidivist Bacuna

19-02-2017 16:28
10

Sparta en FC Groningen hebben zondagmiddag gelijkgespeeld in Rotterdam. De Rotterdammers schoten uitstekend uit de startblokken, maar de noorderlingen vochten zich terug: 2-2.

Al in de achtste minuut stond het gewijzigde elftal van Sparta met 1-0 voor. Het was Paco van Moorsel, ten koste van Ryan Sanusi aan de aftrap, die de openingstreffer uit een corner binnen kon tikken. Iván Calero verdubbelde tien minuten later de score, na voorbereidend werk van Van Moorsel en FC Midtjylland-huurling Martin Pusic. FC Groningen rechtte echter de rug en kon de zwakke start zelfs in de eerste helft nog herstellen. Ruben Yttergaard-Jenssen scoorde vlak na de 2-0 van Sparta de aansluitingstreffer. Mimoun Mahi schoot met een geplaatst afstandsschot de 2-2 binnen tegen zijn oude club.

Het tweede bedrijf begon met een zeer opmerkelijke actie van Juninho Bacuna. De negentienjarige verdediger van FC Groningen kwam snoeihard in een ontving een directe rode kaart: zijn derde van het seizoen. De Groningers moesten het duel zodoende met tien man uitspelen en dit deden ze goed. Waar Sparta nadrukkelijk op zoek bleef naar de 3-2, hield FC Groningen het goed dicht achterin. De ploeg van Ernest Faber kwam zelfs enkele keren in de buurt van het Sparta-doel. Beide ploegen wisten echter niet te scoren, ook niet in de bloedstollende eindfase.

Door de puntendeling staat Sparta nog altijd op de zeventiende plek van de Eredivisie. FC Groningen moet het doen met plek tien, nog net in het rechterrijtje