Klaassen schreeuwt het uit na Ajax-zege: Ongelooflijk, hè. Dit is heel lekker

Klaassen schreeuwt het uit na Ajax-zege: "Ongelooflijk, hè. Dit is heel lekker"

19-02-2017 16:38
19

Davy Klaassen schreeuwde het uit na het laatste fluitsignaal bij Vitesse - Ajax (0-1). De matchwinner was niet alleen blij met de drie punten, maar ook dat zijn gemiste penalty geen grote gevolgen had.

"De coach zei na afloop dat hij trots is op ons, zeker na donderdag (0-0 bij Legia Warschau, red.)", aldus Klaassen na afloop tegen FOX Sports. "Op een gegeven moment moesten we wel onze reserves aanspreken. Het werd heen en weer schieten, dan blijf je rennen."

De Ajax-aanvoerder maakte in Arnhem voor de negende keer dit seizoen de openingstreffer namens Ajax. Lachend: "Ongelooflijk, hè. Dit is heel Lekker. Ik loop gewoon waar ik denk dat ik op dat moment moet lopen. Amin (Younes, red.) geeft 'm goed en ik schiet 'm lekker binnen."

De grootste kans op de 0-2 was niet aan hem besteed: Klaassen miste een penalty. "Ja, toen ging het wat minder goed. Matig, heel matig. Klaar. Daarom was ik na afloop extra blij", zegt hij. Ajax miste vier van de laatste acht penalty's. "We schieten ze niet makkelijk binnen, maar de volgende vast wel. Wie de volgende moet nemen? Ik waarschijnlijk niet."