In het kort: Barcelona met de schrik vrij, Ajax-tegenstander blameert zich

In het kort: Barcelona met de schrik vrij, Ajax-tegenstander blameert zich

19-02-2017 23:11
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Barcelona komt met de schrik vrij
Barcelona is in de strijd om de Spaanse titel bijna de bietenbrug opgegaan. De Catalanen wonnen ternauwernood een thuisduel met Laganés: 2-1. Lionel Messi opende in de eerste helft de score, maar de bezoekers kwamen in de tweede helft langszij. In de blessuretijd kreeg Barcelona een strafschop, die Messi ijzig koel binnen wist te schieten.

Legia blameert zich tegen laagvlieger
Legia Warschau zal niet lekker afreizen naar Amsterdam voor de return in de zestiende finales van de Europa League tegen Ajax. De Poolse club verloor voor eigen publiek met 1-3 van Ruch Chorzow. Bij de rust stond Legia al 0-2 achter. Uiteindelijk werd het 1-3. Donderdag treffen Ajax en Legia elkaar in Amsterdam. Het heenduel eindigde in 0-0.

Sputs met Vorm onder de lat door naar kwartfinale FA Cup
Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de FA Cup. Op bezoek bij Fulham won de ploeg met overtuigende cijfers: 0-3. Harry Kane eiste een hoofdrol op door een hattrick te maken op Craven Cottage. De mannen van manager Mauricio Pochettino zijn met de zege door naar de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi. Michel Vorm had een basisplaats bij Spurs. Vincent Janssen zat negentig minuten op de reservebank.

Leipzig profiteert optimaal van uitglijder Bayern
RB Leizpig heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Bayern München. De Duitse koploper speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Hertha BSC. Leipzig deed echter wat het moest doen, en pakte de drie punten tegen Borussia Mönchengladbach. Emil Forsberg opende na een halfuur de score, waarna Timo Werner de stand verdubbelde vlak na rust. Jannik Vestergaard maakte namens Gladbach nog de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Zodoende is de achterstand van Leipzig op Bayern München nu nog vijf punten.