Feyenoord door El Ahmadi en Jones met volle buit naar clash met PSV

19-02-2017 18:35
113

Feyenoord blijft net als achtervolgers Ajax en PSV foutloos in 2017. De lastige uitwedstrijd tegen hekkensluiter ADO Den Haag werd met hangen en wurgen tot een goed einde gebracht: 0-1.

De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van Karim El Ahmadi, die na 62 minuten alert was bij een klutssituatie voor het doel van ADO. Het was een van de weinige kansen voor Feyenoord, dat vooral in de eerste helft zéér veel moeite had de Haagse muur te doorbreken. Tekenend was de reactie van Steven Berghuis na het rustsignaal.

In de tweede helft kwam Feyenoord beter in zijn spel en brak het ADO-verzet uiteindelijk. El Ahmadi maakte de cruciale 0-1. In die fase hadden de Rotterdammers vaker kunnen scoren, maar onder meer clubtopscorer Nicolai Jörgensen slaagde daar niet in.

Door de minimale voorsprong van Feyenoord werd het in de slotfase nog spannend. Invaller Mike Havenaar was het dichtst bij de gelijkmaker, maar Brad Jones redde knap met zijn voet. Door de overwinning behoudt Feyenoord de voorsprong van vijf punten op Ajax, dat net als PSV dit weekend won. Volgende week is Feyenoord - PSV.