Memphis speelt cruciale rol bij spectaculaire overwinning Olympique Lyon

Memphis speelt cruciale rol bij spectaculaire overwinning Olympique Lyon

19-02-2017 18:55
16

Memphis Depay heeft zondag zijn visitekaartje afgegeven in Frankrijk. Scoren deed hij - ondanks uitstekende kansen - niet, maar hij speelde wel een cruciale rol in het spektakelstuk van Olympique Lyon tegen Dijon: 4-2.

Lyon kwam in eigen huis op een vroege 1-0 voorsprong door uitblinker Corentin Tolisso, maar die voorsprong verdween vervolgens als sneeuw voor de zon. Julio Tavares en Lois Diony maakte de 1-1 en 1-2 namens laagvliegever Dijon.

Het thuisduel leek op een fiasco uit te lopen voor Memphis, die tussen de Dijon-doelpunten twee megakansen op een doelpunt liet liggen. In de slotfase kwam het alsnog goed voor Lyon, mede door Memphis, die zéér levendig was.

Na tachtig minuten brak de Oranje-international weer eens los aan de zijlijn en gaf ploeggenoot Tolisso een niet te missen kans op de 2-2. Alexandre Lacazette (21 goals in 23 competitieduels) en Nabil Fekir trokken vervolgens de drie punten over de streep: 4-2.

Door de overwinning klimt Lyon naar de vierde plek plaats in de Ligue 1. De achterstand op nummer drie Paris Saint-Germain is echter aanzienlijk: twaalf punten. Komende donderdag verdedigt Lyon een 1-4 voorsprong in het Europa League-tweeluik met AZ.