Faber reageert op derde rode kaart dit seizoen: 'We gaan hem begeleiden'

Faber reageert op derde rode kaart dit seizoen: 'We gaan hem begeleiden'

19-02-2017 20:35
4

Ernest Faber neemt Juninho Bacuna in bescherming na zijn snoeiharde tackle in het duel met Sparta. De jonge middenvelder ontving daarmee zijn derde rode kaart dit seizoen. "Soms ga je over je grens, maar Bacuna is echt een hele goede voetballer", zegt Faber na afloop tegenover FOX Sports.

"Een heel groot talent. Die jongen wil heel graag zijn grenzen verleggen, soms gaat hij daar overheen. Elke duel wil hij graag winnen. Soms gaat hij daar te ver in. Daar zijn wij, en hij ook, mee bezig. We gaan hem daarmee begeleiden de komende tijd", gaat Faber verder over Bacuna, die door zijn derde rode prent een record brak. "Hij heeft een hele mooie, grote toekomst. Hij heeft wel de juiste agressie om ver te komen."

Over de wedstrijd was Faber verder gematigd tevreden. "Ik heb de ploeg wel een compliment gegeven. Ik heb tegen de jongens gezegd: als je hier wil winnen, moet je vanaf minuut één kwaliteit leveren. Sommigen zijn te angstig, dat moet eruit. Ik snap niet hoe het kan, anders had ik het wel gezegd." Door de puntendeling staat FC Groningen na 23 speelrondes op plek tien in de Eredivisie. Sparta staat op plek vijftien, met evenveel punten als Go Ahead Eagles en Excelsior, de nummers zestien en zeventien.