VP's Elftal van de Week: Ajax en Feyenoord leveren duo, ook PSV present

VP's Elftal van de Week: Ajax en Feyenoord leveren duo, ook PSV present

20-02-2017 10:00
7

Voor de zesde keer in 2017 bleven Feyenoord, Ajax en PSV foutloos in de Eredivisie. De traditionele top-drie is daarom ook hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Brad Jones (Feyenoord)
Kreeg niet gek veel te doen tegen ADO, maar op het moment dat hij écht nodig was, stond hij er. Door de redding van Jones op het schot van Havenaar blijft de voorsprong van Feyenoord intact.

Christian Kum (Roda JC)
Maakte in de degradatiekraker tegen Go Ahead Eagles de enige en dus winnende treffer voor Roda JC. De ervaring van Kum is van grote waarde in Kerkrade.

Nick Viergever (Ajax)
Heeft niet de uitstraling van een topverdediger, maar is dat wel voor Ajax. Foutloos tegen Vitesse, iets wat door zijn overtuigende seizoen al bijna niet meer opvalt.

Matt Miazga (Vitesse)
Aan de lange Amerikaan lag het niet tegen Ajax. Miazga had Dolberg in de tang en liet zich in aanvallende zin zien. Ook met de bal aan de voeten blijkt hij het een en ander te kunnen.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
De vorm was lange tijd ver te zoeken bij Kanon, maar de Afrika Cup lijkt hem goed te hebben gedaan. De Ivoriaanse verdediger stond zijn mannetje tegen Feyenoord.

Mateusz Klich (FC Twente)
De aandacht in Enschede gaat dit seizoen vooral naar Mokotjo en Ünal, maar ook Klich verdient een bloemetje. Gaf een geweldige pass met buitenkantje rechts, waaruit de door hem benutte penalty ontstond.

Thomas Bruns (Heracles Almelo)
De grote aanjager van Heracles, zoals een captain dat hoort te doen. Bruns maakte zijn eerste doelpunt van het Eredivisie-seizoen en verstuurde een wereldpass voor de 3-0 van Te Wierik.

Marco van Ginkel (PSV)
Wat moet PSV zonder hem? In de eerste seizoenshelft werd Van Ginkel node gemist, wat doorsijpelde in de resultaten. Was tegen NEC belangrijk met een doelpunt.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
De teller staat al op vijf competitiedoelpunten dit seizoen en dat is veel voor een controleur die voorheen nooit scoorde. El Ahmadi is van cruciaal belang in de kampioensrace van Feyenoord.

Davy Klaassen (Ajax)
Speelde volgens Bosz 'werkelijk geweldig' en daar heeft de Ajax-trainer een punt. De middenvelder scoorde, miste een penalty en was er áltijd om een mogelijk brandje te blussen.

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Kreeg de voorkeur boven Zivkovic en stelde niet teleur. Of hij nou één of twee doelpunten maakte; Kerk was aanwezig en gaf tegen PEC Zwolle zijn visitekaartje af.