De Eredivisie-flops: Krul-ketser, teleurstellende Ajacieden en stervende zwaan

De Eredivisie-flops: Krul-ketser, teleurstellende Ajacieden en stervende zwaan

20-02-2017 11:00
11

Ook in de 23e speelronde van de Eredivisie viel een aantal spelers door de mond. Ajax levert ondanks de zege op Vitesse twee spelers, terwijl Tim Krul de grootse naam is in het rijtje.

Juninho Bacuna (FC Groningen)
Jong en onbezonnen, maar Bacuna begint zichzelf ernstig tekort te doen bij Groningen. Het talent (19) kreeg zijn derde (!) rode kaart van het seizoen en daarmee stootte hij een record van zijn broer Leandro uit de boeken.

Bertrand Traoré (Ajax)
Wisselt leuke momenten af met 'Traore'tjes'. Het is vaak alles of niets bij de Burkinees en tegen Vitesse was het niets. Werd in de tweede helft gewisseld voor Kluivert.

Sam Hendriks (Go Ahead Eagles)
Kon wel door de grond zakken na zijn misser in de degradatiekraker tegen Roda JC. Liet de bal voor een leeg doel van zijn voet springen, terwijl elke poging een zeker doelpunt had opgeleverd.

Enes Ünal (FC Twente)
Je kunt het slim noemen, maar het is boven alles matennaaierij. De imitatie van een stervende zwaan door Ünal leverde FC Twente desondanks drie punten op.

Hakim Ziyech (Ajax)
Benadrukte na de zege op Vitesse dat hij niet kan uitblinken zoals bij FC Twente, maar de zwakke periode van Ziyech duurt nu wel erg lang. Het zit misschien opgesloten in zijn spel, maar hij oogt nonchalant.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Het is niet het seizoen van Van Polen. De aanvoerder van PEC speelt regelmatig een hoofdrol op het verkeerde moment en dat was met zijn eigen doelpunt tegen Utrecht niet anders.

Dylan Seys (FC Twente)
Heel snel vergeten, dit weekend. Seys heeft alles in zich om een publiekslieveling te worden bij Twente, maar met zulke prestaties kom je niet verder dan wat fluitconcerten. Werd terecht gewisseld.

Jurgen Mattheij (Excelsior)
Kreeg zijn tweede rode kaart in drie weken. Mattheij erkende na afloop zijn fout, maar toen was het al te laat. Excelsior ging met tien man hard onderuit bij Heracles.

Tim Krul (AZ)
De komst van Krul is nog geen groot succes voor AZ. Sterker nog, de meervoudig Oranje-international heeft nog niet aangetoond beter te zijn dan Rochet. Ging in de fout bij de 1-1 van Willem II.