Bosz: 'Ik hoop dat hij bij Ajax blijft. Dat is ook goed voor hemzelf'

Bosz: 'Ik hoop dat hij bij Ajax blijft. Dat is ook goed voor hemzelf'

19-02-2017 22:41
32

Mocht Ajax volgende keer een strafschop krijgen, is Davy Klaassen niet degene die hem neemt. De aanvoerder miste zondag tegen Vitesse vanaf elf meter.

"Penaltyprobleem? Hij moet er gewoon in", zegt Peter Bosz bij Studio Voetbal. "Het klinkt heel simpel. Ik was ook geen specialist, maar hij moet er gewoon in. Davy heeft er veel gemaakt en dit seizoen al twee gemist. De volgende wordt niet door hem genomen. Wie wel? Dat weet ik niet. Dolberg stond als tweede op de lijst. Of hij hem de volgende keer neemt? Dat zou kunnen."

"Dave heeft een moeilijke aanloop gehad dit seizoen", vervolgt Bosz over Klaassen. "Ik was aan het schuiven op het middenveld. Zoekend naar de juiste balans. Voor een middenvelder is elf doelpunten erg veel. Hij ontwikkelt zich tot een complete middenvelder. Hij was niet alleen belangrijk omdat hij scoorde, maar ook in de omschakeling was hij goed. Ik heb vandaag het beste van hem gezien."

Bosz hoopt dan ook niet dat Klaassen vertrekt. "Ik hoop het niet. Ik hoop dat hij blijft. Dat is voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal goed. Maar ook voor hemzelf", aldus de Ajax-coach.