'Politiek statement' achtervolgt Pique: 'Per direct stoppen als international'

'Politiek statement' achtervolgt Pique: 'Per direct stoppen als international'

19-02-2017 23:44
7

Gerard Pique moet per direct bedanken voor het nationale elftal van Spanje. Dat vindt voormalig Real Madrid- en Barcelona-aanvaller Alfonso Perez. Het heeft allemaal te maken met de politieke overtuiging van Pique.

De centrale verdediger van Barcelona maakte in een eerder stadium al bekend zich na het WK 2018 niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Pique kreeg kritiek nadat hij de Spaanse vlag van zijn wedstrijdshirt van Spanje afsneed tijdens een interland. Dat werd als een politiek statement gezien omdat hij pro-Catalonië is. Pique reageerde daar vervolgens op door zich na het WK in Rusland niet meer beschikbaar te stellen voor Spanje.

"Het zou eerlijker zijn als Pep Guardiola, die een pro-Catalaan is, het Spaanse nationale elftal onder z'n leiding zou hebben", zegt Perez tegen Radio Marca. "Ik heb niets tegen Catalanen. Mijn zoon is geboren in Barcelona en als ik radicaal zou zijn, zou hij geboren zijn in Madrid of Sevilla. Ik heb niets tegen Catalanen, maar wel die vechten voor onafhankelijkheid. Pique zit in hetzelfde schuitje als Guardiola."