Vriend van Kazim wil bij Twente blijven: 'Maar zij bepalen voor 70 procent'

Vriend van Kazim wil bij Twente blijven: 'Maar zij bepalen voor 70 procent'

20-02-2017 07:08
7

Enes Ünal versierde zondag een strafschop tegen sc Heerenveen, waardoor FC Twente met een 1-0 zege aan de haal ging. De grote vraag is echter of de huurling van Manchester City ook volgend seizoen nog in Enschede schittert. De Turkse spits scoorde zondag zelf wederom niet.

"Ik maak loopacties, sta vaak vrij, maar krijg de bal niet. Dat frustreert. Ik heb meer ballen nodig", geeft Ünal aan in De Telegraaf. "Ik scoor misschien niet, we doen het wel goed. Ook na een hattrick of na twee goals zei ik niet dat ik een ster was. Ik ben een warrior, een vechter, een teamspeler. Ik moet mijn team helpen. Houd ervan om de grenzen op te zoeken. Man, de laatste twintig minuten ging ik dood."

Hij moet nog één keer scoren om samen met Colin Kazim-Richards de meest trefzekere Turkse spits in Eredivisie te worden. "Kazim is mijn vriend. Ik wil in de top-vijf van topscorers komen dit seizoen, maar er is veel concurrentie." Zijn verblijf in Enschede is in ieder waardevol. Zit er nog een seizoen in? Ünal staat er in ieder geval voor open.

"Nog een jaar FC Twente is wat mij betreft best een optie. Ik kan in Manchester zeker zeggen dat het voor mij beter zou zijn om hier nog een jaar te blijven", aldus de spits. In het Algemeen Dagblad: "Ik heb het geweldig naar mijn zin, mijn vriendin ook. We hebben veel vrienden hier en ik weet nu hoe mooi het is om in deze sfeer te voetballen. Maar Manchester City bepaalt voor zeventig procent."