'Voor mij de eerste keer in De Kuip; PSV en Chelsea onderhandelden toen nog'

'Voor mij de eerste keer in De Kuip; PSV en Chelsea onderhandelden toen nog'

20-02-2017 07:35
11

Marco van Ginkel heeft veel zin in de topper van aankomende zondag. PSV speelt dan tegen koploper Feyenoord. Het is de laatste kans voor de Eindhovenaren om nog mee te doen om de titel en de eerste keer dat Van Ginkel met PSV tegen Feyenoord speelt.

"Het wordt voor mij de eerste keer met PSV in De Kuip, vorig seizoen waren PSV en Chelsea nog in onderhandeling", vertelt Van Ginkel in het Eindhovens Dagblad. "Ik hoop dat het publiek zich zondag roert. Een lekker vijandig sfeertje, dat maakt zo'n topper extra mooi." In De Telegraaf: "Als wij daar weten te winnen, dan hoop ik ze dat een beetje gaan shaken. Zoiets probeer je wel te creëren."

Met Van Ginkel lijkt PSV sterker en beter. De aanvallende middenvelder benutte ook een strafschop tegen NEC. "Ik had het vertrouwen dat ik 'm erin zou schieten. Ik zat er in de bus toevallig al even aan te denken. Ik had het gevoel dat er deze wedstrijd eentje kon komen. Je kiest gewoon een hoek en moet niet twijfelen. Als je dan met overtuiging schiet, dan moet die bal erin gaan. De volgende ga ik ook wel nemen. Ik hoop dat hiermee het issue van de penalty's gesloten kan worden."