Bosz: 'Ik heb niet om Ziyech gevraagd, we hadden al veel middenvelders'

Bosz: 'Ik heb niet om Ziyech gevraagd, we hadden al veel middenvelders'

20-02-2017 08:05
31

Ajax-trainer Peter Bosz heeft niet om Hakim Ziyech gevraagd. Dat vertelde de oefenmeester van de Amsterdammers zondagavond in het praatprogramma Studio Voetbal. Door de komst van de aanvallende middenvelder, moest er een speler afvallen.

Met de kritiek op het spel van Ziyech in de laatste weken is Bosz het niet eens. "Ik ben zeer tevreden over hem. En ik ben het niet eens met de kritiek", aldus de coach, die Ziyech tegen Legia Warschau (0-0) niet zo heel goed zag spelen. "Hij speelde in Polen een mindere wedstrijd. Maar er was een enorme omslag gaande voor Hakim, ten opzichte van Twente."

"Ik heb met hem gesproken en gezegd wat ik van hem verwacht als je bij Ajax op het middenveld speelt. Dat hij zijn bijzondere kwaliteiten aanspreekt", vervolgt Bosz, die Ziyech op een middenveld posteert met Davy Klaassen en Lasse Schöne. "We staan er met drie man. Daar moet hij ook z'n werk in doen. Ik heb tegen Vitesse een goede Hakim gezien. Daar ben ik erg blij mee."

Ziyech kwam in de slotfase van de zomerse transferperiode naar Amsterdam. "Of ik om Ziyech heb gevraagd? Nee. Wij hadden al veel middenvelders. Dan moest er één afvallen", zegt Bosz tot slot.