39e schot is raak bij Heracles: 'Daar werd constant over geouwehoerd'

39e schot is raak bij Heracles: 'Daar werd constant over geouwehoerd'

20-02-2017 08:16

Mike te Wierik en Thomas Bruns konden zaterdag tegen Excelsior hun waarde voor Heracles Almelo uitdrukken in de vorm van een doelpunt. Het heeft een tijd geduurd, maar beide spelers waren trefzeker in het met 4-0 gewonnen duel met de Kralingers.

"Ja, ja, ik kan het nog", zegt Te Wierik tegen TC Tubantia. "Mijn eerste sinds drie jaar.'' Hij pakt Bruns vast. "Eindelijk, ik was er constant naar op zoek. Ik stond op nul, daar werd in de kleedkamer constant over geouwehoerd. Dat kan nu niet meer", lacht de aanvoerder. Hij was koploper in de Eredivisie met de meeste schoten op doel zonder doelpunten (38). De 39e is dus raak. "Als je als middenvelder niet scoort, is dat heel vervelend", zegt Bruns. "Kritiek mag, daar moet je als voetballer mee kunnen leven. Maar vandaag heb ik redelijk wat rechtgezet, daar ben ik heel blij mee." 

Dan weer naar Te Wierik. Het was de vraag of hij kon spelen. De verdediger had hamstringklachten. De medische staf en reservegoalie Michael Brouwer voorspelden dat hij als rechtsback zou gaan scoren. "Na mijn doelpunt ben ik meteen naar ze toe gerend. Ik ben zo blij dat het zo is gelopen. Ik heb wel eens gezegd: al komt de bal tegen mijn been en rolt-ie binnen, maakt me niet uit, als ik maar scoor. Dan wel aan de goede kant natuurlijk, ik heb dit seizoen al wel een eigen goal gemaakt."