AZ-tienersensatie kan naar Premier League: Hij wilde sowieso niet naar Ajax

AZ-tienersensatie kan naar Premier League: "Hij wilde sowieso niet naar Ajax"

20-02-2017 09:32
13

Myron Boadu staat te boek als één van de grootste talenten op de Nederlandse velden. De zestienjarige spits van AZ speelt al in Jong AZ, scoorde bij zijn debuut op vijftienjarige leeftijd en wordt nu begeerd door mooie clubs.

De Premier League, Ajax óf een contract bij AZ lonken voor Boadu, die op vijftienjarige leeftijd scoorde bij zijn debuut voor Jong AZ. Arsenal wees hij al eerder af. Technisch directeur Max Huiberts van AZ is nu in gesprek met de aanvaller. "Ik heb er een goed gevoel over. Myron weet heel goed wat hij zelf wil en wij weten dat ook. Dat maken we elkaar nu duidelijk en ik denk dat we daar uitkomen. Wij hebben hoge verwachtingen van hem", aldus Huiberts in Voetbal International.

Naar Ajax?
Naar Ajax wilde hij aanvankelijk niet, zegt Fred Bloem, die bij Buitenveldert met hem werkte. Boadu mocht op stage komen bij Ajax. "Maar hij wilde sowieso niet naar Ajax. Hij vond die jongens niet zo leuk, een beetje arrogant. Die kende hij uit de buurt en daar had ie niks mee. We hebben toen min of meer afgesproken dat ze naar Utrecht en AZ zouden gaan."

En wat als Ajax nu aanklopt? "Ik ben benieuwd wat hij doet. Telkens als hij met AZ tegen Ajax speelde, scoorde hij. Hij won negen keer van ze geloof ik. Een soort motivatie voor hem was het." Bloem schetst het pad: "Twee seizoenen in het eerste bij AZ en dan een stap maken. Eerst in Nederland, toch Ajax misschien en dan naar het buitenland."

De goal van Boadu bij zijn debuut voor Jong AZ: