Blunderende Krul krijgt 'gezeik' over zich heen: 'In een split second'

Blunderende Krul krijgt 'gezeik' over zich heen: 'In een split second'

20-02-2017 11:18
11

Willem II-goalie Kostas Lamprou leefde zondagmiddag mee met zijn collega Tim Krul. De doelman van AZ ging in de slotminuut van de clash in Tilburg in de fout: Erik Falkenburg profiteerde van een twijfelende Krul, kopte raak en bezorgde de thuisploeg daarmee een punt. 

"Dit is doodzonde voor Krul", aldus Lamprou in gesprek met De Telegraaf. "Mensen die dit drie keer in de herhaling hebben teruggezien, zullen zeggen: hij had die bal moeten hebben. Dat is ook zo, dat weet Tim zelf ook wel, maar het gebeurde echt in een split second."

"Op de een of andere manier was hij nét te laat, waardoor hij een vingertop tekortkwam. Nu krijgt hij al het gezeik over zich heen, terwijl hij AZ ook twee keer op de been heeft gehouden en de aanvallers veel kansen hebben gemist."

De afgelopen jaren ging Lamprou zelf ook regelmatig in de fout. Hij weet dus hoe Krul zich nu voelt. "Maar als ik zo'n blunder maak, zegt iedereen: die Kostas is te klein en kan er niet bij komen. Dit is dus een mooi voorbeeld dat lengte lang niet altijd doorslaggevend is, want Krul is bijna twee meter. Iedereen maakt fouten in zijn leven, maar als de keeper er één maakt, is hij de gebeten hond. Zo werkt het nu eenmaal."

Lees ook: Krul geeft 'zure' fout toe: "Ik wil ook niet dat die bal erin gaat"