Verheijen snapt er niets van en geeft Ajacied gelijk: Gewoon oneerlijk

Verheijen snapt er niets van en geeft Ajacied gelijk: "Gewoon oneerlijk"

20-02-2017 12:40
28

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen is het eens met Davy Klaassen. De Ajax-aanvoerder zei afgelopen donderdag, na de Europese clash met Legia Warschau, dat hij het maar raar vindt dat er op zondag wéér een duel op het programma stond. Uit cijfers van Verheijen blijkt dat teams die 'maar' twee rustdagen krijgen, inderdaad minder presteren. 

"Klaassen heeft gelijk als hij zegt dat het een groot nadeel is om op zondag te spelen", vertelt hij aan ELF Voetbal. Verheijen analyseerde zo'n 27.000 wedstrijden en trok uit zijn onderzoeksresultaten heldere conclusies. Bijvoorbeeld: clubs krijgen liefst 75 procent meer tegengoals in het laatste half uur als ze twee dagen rust hebben gehad. "Op basis van ons onderzoek kun je onmogelijk teams langer verplichten om twee keer in drie dagen te spelen."

"Het is gewoon oneerlijk. Nederland is één van de weinige landen waar dit nog gebeurt. Ik heb resultaten van het onderzoek bij elf voetbalbonden in Europa gepresenteerd en zij hebben het allemaal overgenomen. Behalve de KNVB." Klaassen opperde vorige week het idee om na een 'Europese week' competitiewedstrijden op maandagavond te spelen.