Zielsgelukkige PEC-spits: Daar snappen jullie Nederlanders niets van hè?

Zielsgelukkige PEC-spits: "Daar snappen jullie Nederlanders niets van hè?"

20-02-2017 13:08
5

Ondanks de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht was Nicolai Brock-Madsen zaterdagavond een gelukkig man. De PEC Zwolle-spits was een dag eerder voor de eerste keer in zijn leven namelijk vader geworden. 

"Ik ben zo blij, dat kan ik niet beschrijven", vertelde Brock-Madsen na afloop aan dagblad de Stentor. "Mijn dag kan niet meer kapot. Ik wil nu ook zo snel mogelijk weer naar Zwolle om bij mijn vriendin Line en mijn zoon te zijn. Vader worden is het mooiste wat ik tot dusver in mijn leven heb meegemaakt. Daar kan echt geen doelpunt tegenop." In stadion Galgenwaard tekende de Deen voor de enige PEC-treffer. 

Ongebruikelijk: Brock-Madsen en zijn partner hebben nog geen naam voor hun zoontje. "Daar snappen jullie Nederlanders niets van hè? Bij ons in Denemarken maak je de naam van je kind meestal in de kerk bekend tijdens een bijeenkomst met familie en vrienden. Maar zo lang gaan wij niet wachten. Op z'n laatst dinsdag willen we de naam van onze zoon bekendmaken. Dat moet ook, want in Nederland moet ik mijn zoon aangeven bij de gemeente. In Denemarken is een baby de eerste maanden van zijn leven slechts een nummer."