Veltman somt transferopties op: 'Hij heeft ook veel loopvermogen: Duitsland'

Veltman somt transferopties op: 'Hij heeft ook veel loopvermogen: Duitsland'

20-02-2017 13:34
5

Joël Veltman denkt dat teamgenoot Davy Klaassen in elke Europese topcompetitie uit de voeten zou kunnen. De Ajax-aanvoerder beleeft cijfermatig een fantastisch seizoen: Klaassen scoorde al elf keer in de Eredivisie. Zondag bezorgde de Oranje-international Ajax een overwinning op Vitesse. 

"Hij heeft veel duelkracht; dan denk je Engeland. Hij kan goed voetballen; Spanje", zei Veltman na de 1-0 zege in de Gelredome tegen de Volkskrant. "Maar hij heeft ook veel loopvermogen; Duitsland. En dat scorend vermogen vinden ze overal wel interessant."

Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel weet zeker dat de international over een paar maanden bij een mooie buitenlandse club te bewonderen is. "Hij is de belangrijkste schakel bij Ajax. Heel compleet en die types zijn populair in de grote competities. Hij kan in elke competitie meedraaien."

Klaassen zelf heeft helemaal geen zin om te speculeren over zijn sportieve toekomst. "Heeft toch ook geen zin? Ik kan nu wel wat gaan roepen, maar als ik tien keer slecht speel, ziet de wereld er heel anders uit."