'Feyenoord heeft betere aanval dan Ajax, Dolberg raakt al zes weken geen bal hè'

'Feyenoord heeft betere aanval dan Ajax, Dolberg raakt al zes weken geen bal hè'

20-02-2017 16:19
19

Wim Kieft en Ruud Gullit zijn onder de indruk van de manier waarop Feyenoord zich vooralsnog houdt in de titelrace. Van stress is in de ogen van de oud-internationals geen enkele sprake.

Dat maar weinig Feyenoorders de ervaring hebben van een serieuze titelrace, is amper te zien. "Ik moet ze een compliment geven", begint Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. "Of ze de druk voelen? Mijn gevoel zegt dat ze stabieler zitten, dat ze niet in paniek raken. Ze wachten op het moment, weten dat het komt en dan spelen ze zo'n wedstrijd (als tegen ADO, red.) gewoon uit. Dat vind ik knap."

Wedden

Meer odds

Collega-analist Kieft is het met Gullit eens. "Als ik het nieuws volg doen we net of het een thriller van een kampioensrace is. Maar het is gewoon acht en vijf punten voorsprong. We willen dan wel graag dat het dicht bij elkaar komt, maar het is gewoon al zes weken onveranderlijk. Er is geen enkele reden toe om te denken dat ze iets van stress of druk krijgen."

'Dolberg raakt écht geen bal'
"Ze hebben gewoon een goed elftal, spelen beter dan Ajax en beter dan PSV én hebben zeker een betere aanval dan Ajax. Want als je naar die voorhoede kijkt…", verzucht Kieft. "Younes speelde dan nog wel vrij goed vond ik. Maar die Traoré joh...het is net of je in de speeltuin aan het voetballen bent. Het is allemaal maar heel vrijblijvend. Lukt het niet, dan lukt het niet."

"En die spits…", begint Kieft over Dolberg. "Dat mag je geloof ik niet zeggen hier omdat iedereen maar heeft geroepen wat een geweldenaar dat is toen hij zo goed ging. En als je er nu kritiek op hebt kijken ze je aan of je gek bent. Maar die raakt gewoon al zes weken geen bal he, maar écht geen bal. Dus er is geen enkele reden om te denken dat Feyenoord minder is dan die andere twee ploegen."

Lees ook: Programma van de top-drie onder de loep: Feyenoord zwaarst, kansen voor PSV