Drenthe heeft echt een goede mentaliteit, maar hij is recht voor z'n raap

"Drenthe heeft echt een goede mentaliteit, maar hij is recht voor z'n raap"

20-02-2017 16:22
6

Royston Drenthe kondigde onlangs zijn afscheid als profvoetballer aan. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton interesseert Lisandro Isei, die als psycholoog en mental coach diverse profvoetballers helpt.

Isei staat spelers uit de Eredivisie, Jupiler League en het Championship bij. Het Drenthe-verhaal doet hem wat. "Dat soort jongens interesseren mij natuurlijk het meest. Ze komen om de een of andere manier altijd in situaties waar ze niet uit kunnen komen. Geloof me, Drenthe heeft echt een goede mentaliteit, maar hij is recht voor z'n raap", zegt Isei in gesprek met VICE Sports.

Wedden

Meer odds

"Als hij het ergens niet mee eens is, zegt hij dat. Dat is hij gewend vanuit zijn opvoeding. Trainers vinden dat niet leuk. Ik weiger te geloven dat jongens zoals hij een slechte mentaliteit hebben. Natuurlijk is hij niet altijd slim geweest en heeft hij fouten gemaakt, maar dat is ook menselijk", vindt de psycholoog, die wel begrijpt dat je de juiste mensen om je heen moet verzamelen. "Een jongen als Stefan de Vrij redt zich makkelijker."