Bosz: Dat is voor hem verschrikkelijk, maar hij speelde zó goed

Bosz: "Dat is voor hem verschrikkelijk, maar hij speelde zó goed"

20-02-2017 17:30
5

Peter Bosz vindt het erg knap dat Ajax drie dagen na een Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau drie punten wist te pakken bij Vitesse. De reis naar Polen en weer terug naar Amsterdam zat in de benen.

"Als je daarnaar kijkt, ook met het reizen erbij, is dat natuurlijk knap", zegt Bosz bij Ajax TV. "Maar ik vind ook wel dat Ajax dat moet kunnen. We begonnen goed aan de wedstrijd. Tegen het einde was de frisheid er vanaf. Ik weet niet of dat alleen maar fysiek was. Toen we de penalty misten, ging hun publiek er ineens achter staan. Toen hebben we een moeilijke fase gehad. Dan moet er geknokt worden. Ze hebben laten zien dat ze dat kunnen."

Over de gemiste strafschop van Davy Klaassen. "Als-ie dan toch gemist moet worden, laat Dave 'm dan missen. Waarom? Hij is een ervaren speler. Dat is voor hem verschrikkelijk, maar hij speelde zó goed. Als je moet kiezen, liever niet, laat het dan maar Dave zijn. Die kan dat het beste opvangen."

Tot slot waren er nog complimenten voor Jaïro Riedewald, die weer in de basis mocht starten door de blessure van Daley Sinkgraven. "Ik vond 'm goed spelen. Dat is niet even makkelijk. Wedstrijdritme is iets dat een speler nodig heeft. Jaïro heeft niet veel gespeeld. Dat heeft hij uitstekend opgepakt."