Wenger 'genoot niet' van bekerwinst: 'Elke fout van ons werd door hun afgestraft'

Wenger 'genoot niet' van bekerwinst: 'Elke fout van ons werd door hun afgestraft'

20-02-2017 23:31
2

Arsène Wenger zag maandagavond hoe Arsenal zoals verwacht afrekende met vijfdeklasser Sutton United (0-2) en zich daardoor plaatste voor de kwartfinales van de FA Cup. Echt blij van die overwinning werd de Fransman niet.

Arsenal maakte een povere indruk bij de voetbaldwerg en dat zat Wenger niet lekker. "Ik heb vandaag niet echt kunnen genieten", liet de geplaagde keuzeheer na afloop van de wedstrijd weten in gesprek met de BBC. "We moesten winnen en dat is altijd tricky. Gelukkig hebben we de klus geklaard, al was het op een slecht veld als dit behoorlijk lastig. Het was geen makkelijke wedstrijd. Elke fout van ons werd door Sutton afgestraft. Ze scoorden niet, maar speelden erg goed. Als wij mentaal niet in orde waren geweest vandaag, hadden we de volgende ronde zeker niet bereikt."

Voor Sutton United werd het duel met de Londenaren ondanks de nederlaag een feestje. Trainer Paul Doswell was trots op de verrichtingen van zijn ploeg. "Het was een droom om mijn ploeg tegen Arsenal te zien spelen. Dat zij met meerdere topspelers aantraden, liet zien dat er veel op het spel stond voor hen. Ik ben heel trots."