Nieuwsgierige Rutten: Kijk bijvoorbeeld naar Jan-Arie van der Heijden

Nieuwsgierige Rutten: "Kijk bijvoorbeeld naar Jan-Arie van der Heijden"

21-02-2017 07:05
1

Fred Rutten leeft met nieuwsgierigheid toe naar de Eredivisie-clash tussen Feyenoord en PSV van aanstaande zondag. De clubloze trainer werkte in het recente verleden bij beide clubs. Het verbaast Rutten niet dat koploper Feyenoord dit seizoen geweldig presteert.

"Ik had alleen niet verwacht dat ze het dit seizoen zó goed zouden gaan doen. Dat is voor bijna iedereen een verrassing", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Wel vermoedde ik voor het seizoen dat ze de kloof met PSV en Ajax grotendeels zouden dichten. Bij Feyenoord heeft een aantal spelers de tijd gekregen om de stap van de subtop naar de top te maken. Dat is voor mij een belangrijke verklaring voor het succes. Kijk bijvoorbeeld naar Jan-Arie van der Heijden, die het wel in zich had, maar nu ook echt aanpikt."

Rutten werkte in totaal acht jaar bij PSV. In De Kuip was de oefenmeester één seizoen (2014/15) actief. Of hij zondagmiddag een voorkeur heeft voor een ploeg? "Ik gun beide clubs het succes. Natuurlijk verandert er in het voetbal veel en snel, maar er werken mensen waar ik goed mee heb samengewerkt. Daarom kan ik niet kiezen."