'Ajax kent twijfelgeval voor Europa League-return met Legia Warschau'

'Ajax kent twijfelgeval voor Europa League-return met Legia Warschau'

21-02-2017 08:58
7

Achter de naam van Daley Sinkgraven staat een vraagteken. Het is twijfelachtig of Ajax donderdag in het Europa League-duel met Legia Warschau over hem kan beschikken. De linksback blijft last houden van zijn enkel.

Daarom trainde hij maandag ook apart van de groep, meldt Voetbal International. Voor Sinkgraven wordt het een race tegen de klok om donderdag de return tegen Legia te spelen. Aan het uitduel met de Polen hield Sinkgraven een enkelblessure over.

De Assenaar moest het competitieduel van zondag met Vitesse ook al laten schieten. Nick Viergever nam zijn plek op de linksbackpositie over en Jaïro Riedewald speelde centraal in de defensie van Ajax. Het lijkt aannemelijk dat trainer Peter Bosz bij afwezigheid van Sinkgraven weer voor deze oplossing kiest. Bosz mist in ieder geval Kenny Tete. De verdediger pakte in Warschau een rode kaart en zit voor de return een schorsing uit.

Ajax en Legia hielden elkaar een week geleden in evenwicht. Het treffen in de Arena bepaalt wie zich meldt in de achtste finales van de Europa League.