Update: Geschrokken Vitesse-directeur pleegt telefoontje naar Van der Sar

Update: Geschrokken Vitesse-directeur pleegt telefoontje naar Van der Sar

21-02-2017 14:25
54

Joost de Wit, directeur van Vitesse, is verbolgen over de oerwoudgeluiden die afgelopen zondag te horen waren tijdens de clash met Ajax. Vanaf de tribunes van de Gelredome waren oerwoudgeluiden te horen richting André Onana, goalie van de gasten. 

"Vitesse, met een selectie met verschillende culturen, weet hoe dergelijk gedrag bij de spelers binnen kan komen. Het is de club er alles aan gelegen om de aanstichters middels videobeelden te achterhalen en we hebben daartoe een onderzoek ingesteld", vertelt De Wit op het digitale thuis van de Arnhemse formatie. "Vitesse is reeds met de KNVB in contact om samen dit gedrag de kop in te drukken."

In een officieel statement gaat Vitesse, dat maandag al reageerde tegenover VoetbalPrimeurnogmaals kort in op het incident van zondagmiddag. 'Het filmpje laat zien dat er een kort moment geweest is waarop een klein groepje bezoekers zich hoorbaar heeft misdragen. Hierop is direct geanticipeerd door de stewards, waarna het niet meer is voorgevallen. Vitesse distantieert zich ten zeerste van dit voorval. Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion.'

Update 11.06: Vitesse zit dinsdag ook met de politie en de officier van justitie om de tafel in de nasleep van de oerwoudgeluiden die afgelopen weekend richting Ajax-doelman André Onana werden gemaakt door een groepje Vitesse-fans. Algemeen directeur Joost de Wit zegt tegen Omroep Gelderland dat er zelfs aangifte wordt gedaan. "We gaan aangifte doen en roepen de fans van onze club met klem op zich snel te melden."

Update 14.25: De Wit heeft dinsdag met Ajax-directeur Edwin van der Sar gebeld om indirect zijn excuses aan te bieden aan Onana. "Edwin belde me even later terug om te vertellen dat Onana de excuses geaccepteerd heeft", vertelt De Wit aan De Telegraaf. De Vitesse-directeur is flink geschrokken van alle commotie. "Ik heb met afkeer naar het filmpje gekeken. Gelukkig hebben onze stewards snel ingegrepen. Het ging misschien om tien mensen, maar dat zijn er tien te veel. Ik heb ook zelf contact gezocht met de KNVB. We pakken het onderzoek nu samen op."