'De Boer één van de zes kandidaten bij grootmacht; snel duidelijkheid'

'De Boer één van de zes kandidaten bij grootmacht; snel duidelijkheid'

21-02-2017 14:38
11

Rangers FC wil binnen drie weken een nieuwe manager aanstellen. Het Schotse The Daily Record meldt dat de gevallen grootmacht zo'n zes kandidaten op het oog heeft. Frank de Boer is er daar één van. 

Een week geleden vertrok Mark Warburton bij de club uit Glasgow. Sindsdien zingen er diverse namen van kandidaten rond. De clubloze De Boer is er daar één van. De leiding van Rangers is er veel aan gelegen om voor 12 maart een nieuwe manager aangesteld te hebben. Die dag staat namelijk de beladen derby tegen aartsrivaal Celtic op het programma.

The Daily Record schrijft dat zo'n zestig sollicitatiebrieven op de mat zijn gevallen sinds het afscheid van Warburton. Uit alle gegadigen is een shortlist opgeteld met daarop zes namen. De Boer en Alex McLeish, die in het verleden al eens manager was van Rangers, staan daartussen. Rangers zoekt overigens ook een director of football. 

De Boer, die eerder dit seizoen werd ontslagen bij Internazionale, is oud-speler van The Gers. In 2004 speelde hij vijftien competitieduels in het Schotse Premiership. De Boer maakte twee treffers voor de club.