Eredivisie-club liet Payet lopen: Tja, leg dat nu maar eens uit

Eredivisie-club liet Payet lopen: "Tja, leg dat nu maar eens uit"

21-02-2017 15:44
13

Scouten, het blijft een vak apart. AZ-speurneus Hugo Hovenkamp vertelt aan Voetbal International dat hij in de afgelopen jaren regelmatig een streep heeft gezet door namen van spelers die later alsnog wisten door te breken in een topcompetitie. Dimitri Payet is er daar één van. 

"Je komt vaak bij toeval spelers tegen over wie je ooit een rapportje hebt gemaakt. Zie je ze ineens bij Benfica lopen. Verrek, denk ik dan, die had ik ooit op mijn lijstje staan", steekt Hovenkamp van wal. "Dan pak ik het iPadje erbij en ga ik natuurlijk wel eventjes in mijn administratie kijken waarom ik het toen niks vond."

"Payet was er ook zo een. Die was het net niet geworden bij ons. Tja, leg dat nu maar eens uit", verzucht de scout. "Tuurlijk zit je er weleens naast, maar er is geen goed en geen slecht in dit verhaal; er is geen waarheid."

Payet speelde de afgelopen jaren voor achtereenvolgens Lille, Olympique Marseille en West Ham United. In januari keerde de international van Frankrijk voor een kleine dertig miljoen euro terug naar Marseille.