Ajax A1 haalt uit in 'mini-Champions League', PSV uitgeschakeld na penalty's

21-02-2017 20:01
48

De A1 van Ajax staat in de kwartfinale van de UEFA Youth League. De ploeg van Aron Winter was dinsdag veel te sterk (3-0) voor de leeftijdsgenoten van het hoog aangeschreven Dinamo Kiev. PSV is uitgeschakeld.

De club uit Oekraïne heeft van oudsher een sterke jeugdopleiding, maar kwam er op een afgeladen sportpark De Toekomst niet aan te pas. Al vroeg in de eerste helft zorgde Kaj Sierhuis voor de openingstreffer. Dit na prachtig voorbereidend werk van Matthijs de Ligt.

In de tweede helft was Ajax opnieuw de betere ploeg. Justin Kluivert was met een slimme vrije trap (onder de muur door) dichtbij de 2-0, maar zijn inzet raakte de paal. Kluivert had uiteindelijk wel een groot aandeel in de tweede treffer. Nadat Sierhuis eerst de paal raakte, legde Kluivert de bal fraai bij Dani de Wit, die tegendraads raak kopte.

In de slotfase maakte topscorer Sierhuis er ook nog 3-0 van. Daardoor staat de A1 in de kwartfinale. De winnaar van het Youth League-duel tussen AS Monaco en Real Madrid, dat woensdag wordt gespeeld, is daarin de tegenstander.

PSV uitgeschakeld
De Youth League-clash tussen PSV en Benfica werd beslist door strafschoppen. De Eindhovense talenten kwamen in het Phillips Stadion, dat gevuld was met liefst 4300 niet-betalende toeschouwers, op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Joël Piroe op slag van rust. Benfica kwam echter snel weer langszij.

In de Youth League volgen na negentig minuten meteen strafschoppen en dat leidde ertoe dat PSV-trainer Geert Brusselers een 'Van Gaaltje' deed. Hij verving doelman Mike van de Meulenhof in de 91e minuut voor Youri Roulaux. Dat had niet het gewenste effect. Piroe had de kans om PSV naar de volgende ronde te schieten, maar miste en zag Benfica vervolgens toeslaan: 4-5.