'Bij Ajax 1 ben je een jonkie, hier moet je ze vertellen wat ze moeten doen'

'Bij Ajax 1 ben je een jonkie, hier moet je ze vertellen wat ze moeten doen'

21-02-2017 23:01
5

Matthijs de Ligt kijkt bij het eerste van Ajax nog even de kat uit de boom, bij Ajax Onder 19 is hij de leider. In het Youth League-duel met Dynamo Kiev, dat met 3-0 gewonnen werd, konden zijn ploeggenoten op hem leunen.

"Het is anders voor mij. Bij Ajax 1 ben je een jonkie, maar hier moet je je teamgenoten bijna vertellen wat ze moeten doen", zegt de verdediger in gesprek met Ajax TV. "Voor mijn ontwikkeling is het goed dat ik dat ook meemaak. Ik ben blij dat we gewonnen hebben en ik belangrijk voor het team ben geweest."

Peter Bosz was aandachtig toeschouwer op De Toekomst. "Er zijn wel dingetjes die beter kunnen, daar heb ik ook met Bosz over gesproken. Welke dingetjes? Kleine details. Een duelletje, of iets slimmer zijn. In dit soort wedstrijden wordt dat afgestraft. Het waren er niet veel, maar dat moet er wel uit."

De Ligt hoopt nu op een mooi affiche in de kwartfinale. De tegenstander komt uit het duel tussen AS Monaco en Real Madrid, dat woensdag wordt gespeeld. "Madrid-uit is toch wel mooi. Net zoals vroeger (De Ligt doelt op het duel in 1995, red.). Even het Madrid-stadion leegspelen. Dan zou ik voor ons gaan klappen."