Onana slachtoffer van 'maatschappelijk probleem': 'Niet meer van deze tijd'

Onana slachtoffer van 'maatschappelijk probleem': 'Niet meer van deze tijd'

22-02-2017 07:07
8

Henk Fraser heeft andermaal uitgehaald naar de mensen die afgelopen zondag oerwoudgeluiden maakten richting Ajax-doelman André Onana. Dat is 'niet meer van deze tijd', vindt de Vitesse-coach.

"We zitten in de 21e eeuw! Dit is toch niet meer van deze tijd?", vraagt Fraser zich in De Telegraaf af. "Het is jammer dat het nu ook weer in de sport gebeurt, maar het is naar mijn mening bovenal een maatschappelijk probleem. Het komt nog zo vaak voor. Laten we nu toch eens even normaal gaan doen. Ik vind zelf dat de straffen die worden uitgedeeld door justitie vaak niet in verhouding staan tot wat er wordt gezegd of gedaan."

Ook Fraser werd in zijn jeugd en als speler geconfronteerd met oerwoudgeluiden. "Er zijn altijd mensen die je uit je balans willen halen. Dat is ze bij mij nooit gelukt. Zo ben ik opgevoed. Het interesseert mij niets wat sommige gekken naar mijn hoofd slingeren. Daar wil ik boven staan, ik wil ze niet nog meer aandacht geven. Al wil ik dit probleem daarmee absoluut niet bagatelliseren."

 "Natuurlijk zijn drank en drugs vaak in het spel. Dat zijn dan zogenaamde 'verzachtende omstandigheden'. Mensen gooien er dan van alles uit. Met alle gevolgen van dien. Het is als in het verkeer. Als iemand uit wil voegen en een ander juist in wil voegen. Uiteindelijk kom je er, met een beetje goede wil, altijd uit."