Marsman ontving doodsbedreigingen: 'Zorgen wij dat je nooit meer kunt voetballen'

Marsman ontving doodsbedreigingen: 'Zorgen wij dat je nooit meer kunt voetballen'

22-02-2017 07:53
11

Nick Marsman is inmiddels de onbetwiste en betrouwbare eerste doelman bij FC Twente, maar heeft mindere jaren gekend in Enschede. De goalie wilde zich te veel bewijzen aan de pers en supporters en ging daarin te ver.

Marsman kwam terecht in een vicieuze cirkel waarin hij nooit tevreden was over zijn eigen arbeid. "Voor ik het in de gaten had, had ik mezelf bijna een depressie aangepraat", zegt de doelman in Voetbal International. "Je wilt niet weten. De afgelopen twee jaar waren kut. Echt kut. Als ik het ergens niet naar mijn zin heb, kruip ik heel erg in mezelf. Ik werd stil, teruggetrokken. Voor mijn gevoel was ik op een gegeven moment met meerdere gevechten bezig. Tegen mezelf en mijn perfectionisme. Tegen de buitenwacht en de beeldvorming."

"Je merkt dat het je naaste omgeving ook aangrijpt als het niet goed gaat en iedereen zegt: Die jongen kan er niets van", vervolgt Marsman. "Ik heb via social media zelfs doodsbedreigingen gekregen. 'Als je nu niet stopt met keepen bij FC Twente, dan kom ik naar je huis'. Of: 'Als je de volgende wedstrijd in het doel staat, zorgen wij ervoor dat je nooit meer kunt voetballen'."

Marsman sloeg het advies van zijn vriendin op zijn social media-accounts weg te doen af. Hij wilde 'geen wegloper zijn' van deze bizarre situatie. "De liefde voor een club zit blijkbaar heel diep bij mensen en als die liefde in het geding is, kan dat omslaan in diepe haat. Daarvan is niet iedereen zich even bewust. De media ook niet, als ze zaken op een bepaalde manier onder de aandacht brengen", aldus Marsman in een openhartig interview in VI.