Showtje van Ajax-talenten in 'mini-Champions League': 'Hele wedstrijd de baas'

Showtje van Ajax-talenten in 'mini-Champions League': 'Hele wedstrijd de baas'

22-02-2017 11:38
11

De A1 van Ajax gaf dinsdag een show weg in de achtste finales van de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Aron Winter deklasseerde de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev (3-0).

In de kwartfinale wacht de winnaar van het duel tussen AS Monaco en Real Madrid. Dat er zo makkelijk met Kiev werd afgerekend, maakt van Winter een trotse coach. "Ik ben hartstikke tevreden", zegt hij tegen Ajax TV. "Het was een hele mooie wedstrijd. In de tweede helft waren we heer en meester. Daarin hebben we ook het verschil gemaakt."

"We maken fantastische goals. 3-0 winnen tegen zo'n goede tegenstander, dat zegt veel over ons. Als wij energie erin stoppen, kunnen we bij vlagen hele mooie dingen laten zien", aldus Winter.

Spits en topscorer Kaj Sierhuis was de grote man met twee doelpunten. "We hadden 'm iets moeilijker verwacht van tevoren. Uiteindelijk win je met 3-0 en ben je de hele wedstrijd de baas. We kunnen echt heel tevreden zijn", aldus de spits, die vlak voor tijd een grote kans op 4-0 en een hattrick liet liggen. "Ik heb elke wedstrijd gescoord en loop acht uit zes. Ik mag denk ik helemaal niet ontevreden zijn."