Update: Leipzig reageert op 'Champions League-uitsluiting' door Red Bull-succes

Update: Leipzig reageert op 'Champions League-uitsluiting' door Red Bull-succes

22-02-2017 14:08
18

Het succes van RB Leipzig en Red Bull Salzburg dreigt een keerzijde te krijgen. Omdat Red Bull eigenaar is van de twee clubs, kunnen de Duitsers en Oostenrijkers niet beide uitkomen in de Champions League.

Slechts één club van de energiedrank-gigant mag deelnemen aan het miljoenenbal, meldt Salzburger Nachrichten. Vanuit de UEFA heeft de Oostenrijkse krant signalen daarvan ontvangen.

Pas na het seizoen neemt de Europese voetbalbond een definitief besluit. Zoals het nu lijkt ligt zowel Leipzig als Salzburg op koers voor de Champions League. De Duitse promovendus staat in de Bundesliga tweede achter koploper Bayern München. Die plek geeft recht op rechtstreekse plaatsing. Hun Oostenrijkse collega's zijn koploper, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op het kwalificatietoernooi.

Als de Red Bull-clubs deze lijn voortzetten en inderdaad beide niet in de Champions League mogen spelen, geeft de hoogste eindklassering de doorslag. Dat is dus in het voordeel van Salzburg.

Update 14.08: Bij RB Leipzig maakt men zich geen zorgen over mogelijke uitsluiting voor de Champions League volgend seizoen. "We zijn niet nerveus en dat worden we ook niet door de vermeende signalen van de UEFA", reageert RB-chef Oliver Mintzlaff tegenover SID. "Als we ons op sportieve gronden kwalificeren, hoeft niemand te twijfelen."