De Tien: aanstormende talenten en hun bekende voetbalvader

De Tien: aanstormende talenten en hun bekende voetbalvader

23-02-2017 10:30
2

Het Nederlandse voetbal heeft onlangs kennis gemaakt met Justin Kluivert en Jordan Larsson. Zij mogen proberen om, net als Steven Berghuis en Justin Hoogma, in de voetsporen van hun bekende voetballende vader te treden. Dit zijn echter niet de enige aanstormende talenten met een beroemde vader. VoetbalPrimeur zet er tien op een rijtje.

1. Benjamín Agüero
De zoon van Sergio Agüero die ook nog een kleinzoon van Diego Maradona is: dat moet haast wel een goede voetballer worden, dacht men bij Atlético Madrid, dat hem al contracteerde toen hij nog niet eens geboren was. Inmiddels is de acht jaar oude Benjamín zijn vader gevolgd naar Manchester City.

2. Mitchel Bergkamp
In de Nederlandse jeugdopleidingen lopen echter ook voldoende nakomelingen van grote voetballers rond. Mitchel Bergkamp (18) is inmiddels doorgedrongen tot de A-jeugd van Almere City en hoopt in de Flevopolder zijn werelberoemde vader Dennis achterna te gaan.

3. Joe van der Sar
Nadat vader Edwin zijn loopbaan beëindigde en terugkeerde naar Nederland, ging Joe van der Sar in de jeugdopleiding van Ajax keepen. Van der Sar speelt inmiddels in de A1, waar hij echter Jeffrey de Lange voor zich moet dulden. Het is voor de achttienjarige Van der Sar te hopen dat hij net zoals zijn vader een laatbloeier is.

4. Daniel Gudjohnsen
Eidur Gudjohnsen maakte ooit zijn debuut voor IJsland door in te vallen voor zijn vader Arnór Gudjohnsen. De goede genen zijn echter uitstekend overgedragen aan de derde telg van IJslands bekendste voetbalfamilie. Daniel Tristan Gudjohnsen (11) werd in 2015 namelijk opgenomen in de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar ook Eidurs oudste zoon Sveinn Aron enige tijd actief was.

5. Rivaldinho
Voormalig superster Rivaldo en zijn zoon Rivaldinho gaan zelfs nog een stap verder dan de Gudjohnsens: de winnaar van de Ballon d'Or in 1999 en zijn zoon hebben bij het bescheiden Mogi Mirim zelfs samen op het veld gestaan en kwamen in de wedstrijd tegen Macae beiden tot scoren. Rivaldinho (21) heeft onlangs een opmerkelijke transfer naar Dinamo Boekarest gemaakt.

6. Xavi Simons
Hoewel Regilio Simons in 1999 namens Fortuna Sittard opzien baarde met een heuse vierklapper tegen PSV (uitslag 6-4), bracht de aanvaller zijn carrière grotendeels in de marge door. Xavi Simons (14) maakt echter al jarenlang grote indruk in de jeugdopleiding van FC Barcelona en zou zijn vader ruimschoots kunnen overtreffen.

7. Giovanni Simeone
Terwijl Diego Simeone namens Atlético Madrid iedere week halve marathons loopt langs de zijlijn, waagt zoon Giovanni (21) bij Genoa een poging om El Cholo te overtreffen. De zoon van de succestrainer is in ieder geval uitstekend van start te gaan: in zijn eerste seizoen in Europa staat de teller alweer op tien treffers in de Serie A.

8. Ianis Hagi
Gheorghe Hagi, de Maradona van de Karpaten, deed in dienst van onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Galatasaray en het Roemeense nationale elftal de harten van vele voetballiefhebbers sneller kloppen. Als trainer van FC Viitorul Constanta liet hij in 2014 zijn destijds zestienjarige zoon Ianis debuteren. Hagi junior is inmiddels opgepikt door Fiorentina.

9. Shaqueel van Persie
Hoewel pas tien jaar oud heeft de zoon van Robin van Persie zijn eerste internationale transfer al te pakken. Afgelopen zomer verruilde Van Persie junior de jeugdopleiding van Manchester City voor die van Fenerbahçe. Dat hij over een uitstekende techniek beschikt, bewijzen onderstaande beelden.

10. Timothy Weah
George Weah is tot op heden de enige Liberiaanse winnaar van de Ballon d'or. Weah won de prestigieuze prijs in 1995, toen hij onder contract stond bij Paris Saint-Germain. Zijn zeventienjarige zoon Timothy is momenteel actief in de jeugdopleiding van PSG. Of Weah junior eveneens een gooi wil doen naar het presidentschap van Liberia, is nog onbekend.