Update: Ajax-huurling keert terug in Amsterdam: 'Topfit nieuwe seizoen in'

Update: Ajax-huurling keert terug in Amsterdam: 'Topfit nieuwe seizoen in'

23-02-2017 11:10
12

Leeroy Owusu (20) keert per direct terug bij Ajax. De verdediger laat via Instagram weten dat zijn huurperiode bij Excelsior eerder dan gepland ten einde is gekomen.

'Sommige dingen werken niet', schrijft Owusu op zijn persoonlijke account. 'Ik bedank Excelsior voor de mogelijkheid om hier te spelen en de mensen die mij geholpen hebben.'

Owusu keert terug bij Ajax. 'Maar ik mag niet spelen, omdat ik deze stap buiten de transferperiode maak. Ik blijf hard werken bij Ajax en ik kijk uit naar volgend seizoen. I'll be back.'

Zijn speeltijd bij Excelsior was schaars voor Owusu, die bij Ajax zijn minuten maakte bij Jong Ajax. Hij kwam vijf wedstrijden in actie voor de Kralingers.

Excelsior zette Owusu eerder dit jaar buiten de selectie, vanwege problemen met zijn gedrag en houding. Begin deze maand werd hij weer in genade aangenomen door trainer Mitchell van der Gaag.

Update 23/02, 11.10 uur: De verhuurperiode van Owusu aan Excelsior is inderdaad beëindigd. De speler keert terug bij Ajax en sluit aan bij Jong Ajax. Met dat team traint hij de rest van het seizoen mee. Hij kan niet meespelen in officiële duels. "Ik ga op de trainingen bij Ajax alles geven en hoop ook nog een paar keer tijdens een vriendschappelijk duel in actie te kunnen komen. Het is zaak om vooruit te kijken zodat ik straks topfit aan het nieuwe seizoen kan beginnen", aldus de twintigjarige Owusu.