Krul mag nu echt geen fouten meer maken, anders is het snel gedaan met hem

"Krul mag nu echt geen fouten meer maken, anders is het snel gedaan met hem"

22-02-2017 18:50
8

Tim Krul zit in een lastige fase, ook nu hij bij AZ onder de lat staat. Volgens oud-doelman Piet Schrijvers moet Krul snel weer op niveau zitten.

Krul blunderde tegen Willem II en moest in vier wedstrijden elf keer vissen. "Blunders maakt iedereen, maar Krul maakt er nu net iets te veel in een korte tijd", zegt Schrijvers tegen Metro. "Vertrouwen is belangrijk. Maar hoeveel speeltijd hij ook krijgt, hij mag nu echt geen fouten meer maken, anders is het snel gedaan met hem."

Ex-keeper Sander Boschker heeft begrip voor de situatie van Krul. "Hij heeft pas een paar wedstrijden gekeept, dan is het juiste gevoel er nog niet. Daarnaast moeten Krul en de AZ-verdedigers elkaar nog leren begrijpen. Dat heeft tijd nodig. Hij moet gewoon wennen aan alles. Als je als journalist van de ene op de andere dag voor een andere krant gaat schrijven, moet je toch ook wennen aan de nieuwe omgeving?"

Schrijvers schrijft Krul echter niet af. "Het probleem zit momenteel in zijn bovenkamertje. Maar als hij weer een paar goede wedstrijden keept, staat het gewoon weer 1-1. Ik ben ervan overtuigd dat het goedkomt met hem, want het is een heel degelijke keeper."