Europa League-succes voor Blind en Huntelaar, domper Van Persie en Advocaat

Europa League-succes voor Blind en Huntelaar, domper Van Persie en Advocaat

22-02-2017 19:52
3

Manchester United en Schalke 04 hebben zich woensdagavond zonder grote moeite geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Voor Dick Advocaat, Jeremain Lens en Robin van Persie zit het Europese avontuur erop.

Door het strakke wedstrijdschema speelden Manchester United, Schalke 04 en Fenerbahçe woensdag in plaats van donderdag in de Europa League. De avond was de eerste twee clubs een stuk gunstiger gezind dan de Turken, die niet door de zestiende finales kwamen.

United won in Frankrijk met 0-1 van Saint-Etienne door een doelpunt van Henrikh Mkhitaryan. Dat was ruim voldoende na de 3-0 zege van een week geleden. Eric Bailly kreeg in de slotfase nog rood bij United, waar Daley Blind in de basis begon.

Schalke 04 speelde met 1-1 gelijk tegen PAOK Saloniki. Vorige week hadden de Duitsers al met 0-3 gewonnen in Griekenland. Klaas-Jan Huntelaar stond voor het eerst sinds zijn blessure in de basis, maar scoorde niet en kreeg in de slotfase een gele kaart.

Voor Advocaat zit het Europese avontuur erop. Oud-Feyenoorder Fedor Smolov maakte na zeven minuten de 0-1 voor Krasnodar in Istanbul en die klap kwam Fenerbahçe na 1-0 nederlaag van vorige week niet meer te boven. Verder dan de 1-1 van Souza kwamen de Turken niet. Robin van Persie en Jeremain Lens maakten de negentig minuten vol.